Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ


Με μόνο 2 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Κάντε ένα φάρμακο 6.000 ετών μια παλιά συνταγή για την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

Έχετε ποτέ ακούσει για Παστέλι;
Η συνταγή χρονολογείται από 6000 χρόνια πριν. Χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και στη Μέση Ανατολή και ορισμένοι το αποκαλούν το ελληνικό πρωινό.
Αυτή η θεραπεία αναφέρεται για επιδόρπιο στην Ιλιάδα του Ομήρου Είναι ίσως η πιο νόστιμη συνταγή που έχετε ποτέ φάει, με τέτοιες θεραπευτικές ιδιότητες. Στην Ιλιάδα του Ομήρου αναφέρεται οτι το παστέλι δόθηκε στους Έλληνες, πολεμιστές πριν από τη μάχη για να έχουν την ενέργεια και την δύναμη για τον αγώνα … Το παστέλι αναφέρεται επίσης στα αρχαία Αιγυπτιακά αρχεία, όπου οι γυναίκες το έπαιρναν για να τονώσουν τους ορμονικούς τους αδένες και να αυξήσουν τη λίμπιντό τους
Το Παστέλι είναι Ελληνικό παραδοσιακό προϊόν με βάση το σουσάμι και το μέλι. Είναι γλύκισμα τονωτικό, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο. 
Σύμφωνα με τους ειδικούς διατροφολόγους , το παστέλι περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας , επηρεάζει θετικά την ρύθμιση των λιπιδίων στο αίμα , ρυθμίζει τα επίπεδα της καλής (HDL) και της κακής (LDL) χοληστερίνης και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Το παστέλι μπορεί να καταναλωθεί ως σνακ αλλά θέλει προσοχή στην κατανάλωσή του διότι περιέχει αρκετές θερμίδες.
Μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω νόστιμη και υγιεινή συνταγή που θα σας προσφέρει αρκετή ενέργεια για σωματική αλλά και πνευματική προσπάθεια και θα σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος, τη χρόνια κόπωση και την κατάθλιψη. Θα αυξήσει σημαντικά τη λίμπιντό σας και μέσα σε 3 εβδομάδες τακτικής κατανάλωσης θα παρατηρήσετε τα κατευναστικά του αποτελέσματα σε περιπτώσεις χρόνιου άγχους


Περιέχει ακόμη 182 στοιχεία που είναι χρήσιμα για την υγεία του οργανισμού, ειδικά μια μεγάλη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών που εμποδίζουν την ανάπτυξη του καρκίνου και άλλες σοβαρές ασθένειες.
Αν φάτε μόνο μία ή δύο μπάλες παστέλι πριν από ένα σημαντικό γεγονός, θα σας δώσει ισχυρή ενέργεια και είναι εξαιρετικό «καύσιμο» για ολόκληρο τον οργανισμό.
Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε και να χρησιμοποιήσετε αυτή την συνταγή 
Συστατικά:
– 300 γραμμάρια πάστα φτιαγμένη από σουσάμι
– 300 γραμμάρια φυσικό μέλι
Για καλή σπιτική πάστα σουσαμιού χρειάζεστε σπόρους και έλαιο της επιλογής σας (συνήθως 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι που χρησιμοποιείται για ένα ή μισό φλιτζάνι σπόρους, ανάλογα με το πόσο παχύ θέλετε το μίγμα – το λάδι μπορεί να είναι σουσαμέλαιο, ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ). Σε ένα τηγάνι ροδίζουμε τους σπόρους χωρίς την προσθήκη λαδιού (5-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς). Να είστε προσεκτικοί ώστε να μην καούν γιατί το σουσάμι θα γίνει πικρό. Βάζουμε το ροδισμένο σουσάμι σε ένα μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να έχετε μια πάστα με επιθυμητή συνοχή (μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο λάδι αν είναι επιθυμητό).
Κατόπιν αναμιγνύετε με το μέλι και όταν τα ανακατέψετε καλά, θα πρέπει το μίγμα να στερεοποιηθεί σε μάζα η οποία μπορεί να διαμορφωθεί σαν ζύμη.
Κατά τη διάρκεια της ανάμειξης, μπορείτε να προσθέσετε και μια χούφτα τριμμένα καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια ή φουντούκια, αν θέλετε. Δε θέλει ψήσιμο. Κάντε μερικές μπάλες παστέλι και πασπαλίστε με σουσάμι. Διατηρήστε το στο ψυγείο και καταναλώστε μία ή δύο μπάλες τη μέρα.